Taxi Opleiding

`

Taxi opleiding

Taxipas / chauffeurspas
Om de kwaliteit van de taxibranche te waarborgen, heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in overleg met de taxibranche per 1 juli 2004 een verplicht examen voor taxichauffeurs ingevoerd. Met het succesvol afronden van dit examen wordt een taxipas verkregen. Een professionele beroepshouding, een gedegen stratenkennis en sociale vaardigheden zijn belangrijke persoonseigenschappen die worden getoetst in de taxi-examens.

Taxipas Amsterdam

Rijschool Mahes biedt de mogelijkheid om deze taxipas te behalen.
De opleiding hiervoor bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.
Tijdens de theorielessen komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

Trambaanontheffing

Taxichauffeurs, die in de Gemeente Amsterdam gebruik willen maken van de vrije tram- en busbanen, moeten in het bezit zijn van een ontheffing. Voor het aanvragen van de ontheffing moet een chauffeur een aantal documenten overleggen, één daarvan is een CCV Diploma 'Medegebruik vrije tram- en busbanen Gemeente Amsterdam.
Om in aanmerking te komen voor een trambaanontheffing moet u een opleiding volgen bij een erkende taxi opleider in de gemeente Amsterdam zoals bij Rijschool Mahes. U moet slagen voor twee examens: een theorie- en een praktijkexamen. Met onze erkende instructeurs bent u bij het juiste adres voor het zo vlot mogelijk behalen van uw trambaanontheffing.

Het theorie-examen bij het CBR wordt afgenomen door middel van een veertigtal meerkeuze vragen waarvan tenminste 32 goed moeten worden beantwoord. Het praktijkexamen bestaat uit het rijden van twee routeopdrachten, gegeven door de examinator, waarvan er één met behulp van het navigatiesysteem en één route zonder navigatiesysteem wordt gereden

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

  • - Eerlijk en deskundig advies
  • - Snel antwoord op je vragen
  • - Gegarandeerd hoge service